Οι δραστηριότητες της Αιματολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Χανίων κατανέμονται καθημερινά σε τρεις χώρους: την Κλινική στον 4ο όροφο, τη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας (Μ.Η.Ν., όπου συστεγάζεται με το Ογκολογικό) στον 1ο όροφο και το Εξωτερικό Αιματολογικό Ιατρείο στο ισόγειο του ΓΝΧ. Επίσης, συμμετέχει στην ολοήμερη λειτουργία του ΓΝΧ (απογευματινό εξωτερικό ιατρείο).

Το ιατρικό προσωπικό που στελεχώνει όλα τα ανωτέρω Τμήματα αποτελείται από 5 ειδικευμένους Αιματολόγους, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, άρτια επιστημονική κατάρτιση και αφοσίωση στον πάσχοντα άνθρωπο. Ομοίως, το Νοσηλευτικό προσωπικό διαθέτει μεγάλη εμπειρία και γνώση, ενώ επιδεικνύει υπευθυνότητα και αφοσίωση στις αρχές της Νοσηλευτικής, κατά τη νοσηλεία των βαρέως πασχόντων ασθενών μας.

Οι περισσότεροι ασθενείς που παρακολουθούνται και νοσηλεύονται στο Τμήμα μας πάσχουν από κακοήθη αιματολογικά νοσήματα.

Σε καθημερινή βάση διευθετούνται τα ακόλουθα:

  1. Χημειοθεραπείες, Ανοσοθεραπείες, χορήγηση νέων φαρμακευτικών παραγόντων για κακοήθειες του αίματος, χορήγηση iv γ-σφαιρίνης κλπ.
  2. Μεταγγίσεις με παράγωγα αίματος.
  3. Διερεύνηση και παρακολούθηση αιματολογικών ασθενών με κλινικοεργαστηριακούς, απεικονιστικούς και μοριακούς ελέγχους, παρακέντηση μυελού οστών, λοιπές ειδικές εξετάσεις και αξιολόγηση αυτών.

Τηλ. επικοινωνίας:

Διευθύντρια Τμήματος: Άννα Κολοβού
Προϊσταμένη Αιματολογικής Κλινικής: Ελένη Μπερεδάκη
Προϊστάμενος Μ.Η.Ν.: Εμμανουήλ Φιωτοδημητράκης

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

Γραφείο Προϊσταμένης Κλινικής: 2821 3 42875
Γραφείο Ιατρών Κλινικής: 2821 3 42874
Στάση Νοσηλευτών Κλινικής: 2821 3 42873
Γραφείο Ιατρών Μ.Η.Ν.: 2821 3 42617
Στάση Νοσηλευτών Μ.Η.Ν.: 2821 3 42609