Επιστημονικά υπεύθυνη: Ευδοκία Πάνου

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝ Χανίων είναι μια πολυδύναμη ΜΕΘ που νοσηλεύει βαρέως πάσχοντες ασθενείς που η ζωή τους είναι σε άμεσο κίνδυνο και χρήζουν υποστήριξης ζωτικών λειτουργιών τους. Νοσηλεύονται ασθενείς με παθολογικές, χειρουργικές, μαιευτικές παθήσεις και τραυματίες.

Ο χώρος της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να επιτρέπει τη συνεχή παρακολούθηση των ασθενών και είναι εξοπλισμένος με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας που χρησιμοποιούνται για την εξειδικευμένη παρακολούθηση και υποστήριξη των ασθενών κατά τη διάρκεια όλου του 24 ώρου υπό την επίβλεψη ειδικευμένου Εντατικολόγου.

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων είναι εγκατεστημένη στο 1ο όροφο του νοσοκομείου και διαθέτει δυο διαφορετικές χωροταξικά αίθουσες με συνολική δυναμικότητα 13 κλινών.

Η πρώτη αίθουσα έχει δυναμικότητα 7 κλινών και λειτουργεί από το 2000 ενώ η δεύτερη αίθουσα δυναμικότητας 6 κλινών δημιουργήθηκε από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και λειτουργεί από το 2021.

Νοσηλεύονται ετησίως περίπου 400 ασθενείς.

Ποιοι είμαστε:

Επιστημονικά υπεύθυνη της ΜΕΘ είναι η Διευθύντρια Ευδοκία Πάνου και η ιατρική ομάδα αποτελείται από τους ιατρούς ΕΣΥ

Διευθυντές: Κοντουδάκη Ευτυχία

Επιμελητές Α: Ξυνή Αγγελίνα, Πενθερουδάκη Αλεξάνδρα, Κοροβέση Ιωάννα, Κωνσταντογιάννη Ελένη

Επιμελητές Β: Χατζηκώστα Σεβαστή, Κουκούλη Δήμητρα, Νοικοκύρης Χρήστος, Οικονομοπούλου Αγγελική

Προϊσταμένη του τμήματος είναι η Μαδεράκη Όλγα και η νοσηλευτική ομάδα απαρτίζεται από 25 νοσηλευτές όλων των βαθμίδων.

Επικοινωνία:

Ενημέρωση για τη κατάσταση των ασθενών γίνεται καθημερινά στο τηλέφωνο 2821022653 στις 13.00μμ -13.30μμ.

Επισκεπτήριο:

Λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας COVID δεν επιτρέπεται το επισκεπτήριο. Σε ειδικές περιπτώσεις και μετά από συνεννόηση με τους ιατρούς ΜΕΘ μπορεί να επιτραπεί και εφόσον υπάρχει διαγνωστικός έλεγχος για Covid.